Friptura de porc pe pat de ceapa si morcovi cu cartofi natur

de marcela1979 in Porc, 30 Aug 2011 | 9260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura:
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 morcovi
  • 3 cepe albe
  • sare,piper
  • verdeturi de provence
  • ulei
  • pentru cartofii natur:
  • 1 kg de cartofi
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • ulei
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc pe pat de ceapa si morcovi cu cartofi natur:

Se pregateste friptura : carnea se taie felii groase de cca 1-1,5 cm,se condimenteaza cu sare si piper.Ceapa se curata si se taie pestisori,morcovii se curata si se taie feliute pe lungime.Intr-o tava de yena se pune ulei,se aseaza ceapa,peste ceapa se pun morcovii,se sareaza si se pune putin piper,apoi se aseaza carnea peste care mai presaram putin condiment verdeturi de provence.Se mai stropeste cu putin ulei si se pune 100 ml de apa si se da la cuptorul incalzit. Se lasa pana e facuta carnea bine.

Intre timp se fac cartofii natur astfel:se curata cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg.Intr-o cratita se pune ulei ,se adauga cartofii si se amesteca,se mai adauga sare si piper dupa gust si frunzele de patrunjel tocate marunt .Se amesteca sa se incorporeze totul.Cand este gata si friptura se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc pe pat de ceapa si morcovi cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos de curry